5 Ağustos 2009 Çarşamba

TUİÇ ve Uluslararası Etkinliklerde Temsiliyet;

Uluslararası düzeyde yapılan projelerde TUİÇ Gönüllülerinin haberdar olması yönünde çalışmaların yapılmasından bahsedildi. Bu çalışmaları TUİÇ ağında duyurmak, ilgili bağlantılı olan arkadaşların da başvuru yapacak arkadaşlara yönlendirmesi yapmasını sağlamak, hatta tecrübelerini paylaşması gerektiği üzerine konuşmalar yapıldı. Genel olarak Avrupa Birliği’nin de katkısının olduğu ve Batı Avrupa eksenli çalışmalarla, Güneydoğu Avrupa’da düzenlenen, bölge ülkelerinin kendi aralarında entegrasyonuna ve Avrupa değerlerine uyumunu hızlandırmak amacıyla yapılan çalışmalardan ayrıca İstanbul ağırlıklı toplanan uluslar arası düzeydeki toplantılardan bahsedildi.,

Bu tip toplantılarda TUİÇ Gönüllülerinin yer almasının TUİÇ’in uluslararası alandaki projelerde tanınmasının önünün açılacağı düşünülmektedir. Çünkü toplantıların katılımcıları da kendi ülkelerinde ulusal çapta liderlik gösteren öğrencilerden oluşmakta, onlarda diğer ülkelerle beraber uluslar arası çapta organizasyonlara imza atmak istemektedirler. Bu durumda bizlere ciddi bir fırsat çıkmaktadır.

Organizasyon isimlerinden bahsedersek, Uluslararası Öğrenci Haftaları olarak bilinen ve dünyanın farklı ülkelerinde aşağı yukarı aynı konsepte çalışmalarını sürdüren projeler yapılmaktadır. Bu hususta daha detaylı bilgi için SORCE Facebook grubunu ziyaret edebilirsiniz. Bu network içerisinde yer alan ISWI International Student Week Ilmenau etkinliğine şahsen katılım göstermiştim, dünyanın birçok ülkesinden katılan insanlarla tanışma fırsatım oldu ve onlarla beraber küresel sorunları tartışma ortamı oldu. Bu ağ içerisinde 10 civarında uluslararası öğrenci haftası yapılmaktadır. Başvuru sırasında sizlerden motivation(Neden katılmak istediğinizi açıklamanızı isteyen bir yazı) daha sonra geçmişte bölüme dair ve kariyerinizle ilinti yapmış olduğunuz çalışmaları içeren bir özgeçmiş ve bu çalışmanın içeriğine yönelik olan mevcut makalelerle ilgili görüş ve fikirlerinizi istemektedirler.
TUİÇ İzmir Yaz Görüşmeleri Katılımcıları Adına Kemal GÜLPINAR
iletişim : kemal_arge@hotmail.com - 0554 254 38 49

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder